Omringd door de jungle waarin ik me zo kort hiervoor nog veilig voelde is er nu alleen ruimte voor paniek. Een draak heeft mij op charmante wijze beslopen en in zijn onverwachte aanval kan ik alleen nog maar verstijven. Mijn regiomanager hangt aan de andere kant van de lijn terwijl hij aanval na aanval op mij afvuurt. De man die ik als een charmante, rustig baas ken is compleet omgeslagen. Het enige wat ik kan doen is proberen om niet te huilen en het gesprek zo pijnloos mogelijk te doorstaan.

 

– Ik werkte voor de tweede keer bij een groot keukenbedrijf als top-verkoopster. De verwachtingen waren skyhigh. Het leek de start van een vruchtbare samenwerking. In werkelijkheid werd het één grote les over de mythe van de meningen en verwachtingen van anderen. Met als prijs een inzicht dat alles voor mij veranderde. –

Ik ben klaar voor het magische moment

Deze mannenjungle vind ik heerlijk. Binnen een aantal weken druk ik mijn stempel. Terwijl de mannen staan te poggen over de schatten die ze hebben gevonden. Of juist staan te klagen over de draken niet te verslaan zijn. Gebruik ik deze tijd om te zorgen dat ik altijd goed voorbereid ben. Zodat ik klaar ben voor het magische moment. Die klanten die samen met mij hun droomkeuken komen kopen. De verkopen stromen binnen en de klanten zijn spinnend tevreden.

De plek van succes

Maar er was iets dat me achtervolgde. Bij elke baan vloog ik als Icarus naar de zon. De warme plek waar managers je prijzen. De spannende plek waar je weet dat je het goed doet. De plek van succes. En elke keer leek ik te dichtbij de zon te vliegen en stortte ik keihard naar beneden.

Gewapend met verwachtingen en meningen

De mensen tegenover zijn blij en vinden de keuken mooi. Maar op de een of andere manier gaat het vandaag niet lukken. Zoals het al een aantal weken niet lukt. Ik laat ze de winkel uitlopen zonder overleg met mijn manager. Mijn collega’s zijn steunend. Maar wanneer ik mijn manager aan de lijn krijg verandert hij in een vuurspuwende draak. Gewapend met zijn verwachtingen en meningen die brandend binnen komen. Icarus is gevallen.

“Ik hield de mythe instand dat ik pijn had door de mening en verwachtingen van mijn manager.”

Waarom gebeurt dit?

Dagen loop ik met het conflict in mijn hoofd. Hij verwacht teveel van me. Hij is onredelijk. Ik kan het niet. Zijn mening en verwachting drukt zwaar op mij en ik functioneer belabberd. Ik voel me belabberd. Zo belabberd dat ik op onderzoek ga. Waarom gebeurt dit altijd?Terwijl ik met een open blik vraagtekens zet bij alles kom ik er achter dat het aan mij ligt. Ik onthul mijn grootste negatieve overtuiging over mezelf: Ik ben niet goed genoeg. Deze overtuiging zorgt ervoor dat elke keer als ik in die warme plek ben waar managers mij op handen dragen. De plek waar ik het goed doe en ik complimenten krijg. Ik mezelf saboteer.

trouw aan mijn onvertuiging

Het strookt niet met mijn overtuiging. Hoe kan ik succesvol zijn op me werk terwijl ik ‘niet goed genoeg ben’. Onbewust ga ik minder goed mijn werk doen, ontstaan er excuses. Ik ben helemaal geen Icarus die zich heeft gebrand aan de zon. Ik vlucht voor de warmte omdat ik trouw moet zijn aan mijn overtuiging: Ik ben niet goed genoeg hiervoor.

Het raakte mijn negatieve overtuiging

Ik dacht dat ik pijn had door de mening en verwachtingen van mijn manager. Maar dit bleek een mythe die ik standhield. Het drukkende gevoel wat ik had door zijn meningen en verwachtingen. Het deed mij alleen pijn doordat ze mijn eigen negatieve overtuiging raakte. Dit inzicht gaf mij zoveel vrijheid en helderheid. De jungle werd weer een veilige plek waar de draak en ik als een team samenwerkte. Zonder ooit nog één woord over het conflict te hebben.

Ik zag dat hij als mijn manager verwachtingen mocht hebben omdat ik voor hem werkte. En met mijn nieuwe kennis deden deze verwachtingen geen pijn meer. Wanneer je je eigen negatieve overtuigingen kent en je bewust wordt wat voor invloed deze overtuiging heeft in jouw leven. Dan heeft deze overtuiging al veel minder invloed op jou. Daar ligt de vrijheid.

 

Wat is een terugkerend thema in jouw leven? Wat blijft er terugkomen dat je vervelend of pijnlijk vindt? Aan de basis ligt een negatieve overtuiging klaar om door jou ontdekt te worden.

Wil jij de meningen en verwachtingen van anderen leren loslaten?

Ik weet als geen ander hoe het is om je druk te maken om wat anderen van je vinden en verwachten.
Ik maakte me er zelf namelijk enorm druk om en dit zorgde ervoor dat ik nooit echt kon ontspannen. Nooit echt mezelf kon zijn.

In een prachtige reis naar mezelf leerde ik hoe het kwam dat ik me hier zo druk om maakte en hoe ik het los kon laten.

Nu is er vrijheid en rust.
Nu geniet ik zoveel meer.
Nu ben ik echt mezelf.

Onder begeleiding van mijn persoonlijke verhaal deel ik tips&tricks met jou zodat jij ook de meningen en verwachtingen van anderen gaat loslaten. Op zaterdag 26 augustus om 20.00 uur. Heerlijk vanuit huis, van achter je eigen computer. 

Na het volgen van deze online training:

♥ Zie je wat de mening en verwachtingen van anderen jou kunnen leren
♥ Weet je wat je kan doen als er conflicten ontstaan
♥ Heb je praktische tools om de meningen en verwachtingen van anderen los te laten
♥ Heb je meer vertrouwen in jezelf
♥ Voel je je geïnspireerd en positief

Share on Facebook

redirect=/aanmelden-geslaagd