“Terwijl ik nieuwe plannen maak voor mijn reis door Europa met mijn vriend en onze camper besef ik hoe mooi mijn leven is. Ik maak reizen naar de mooiste plekken. Inspireer en help vrouwen om een gelukkig leven te creëren. Het werk wat ik het allerliefste doe. Mijn vriend en ik zijn blij met elkaar. En ik geniet intens van de dingen die ik doe.”

Ik voel me dankbaar omdat de weg hier naartoe niet altijd makkelijk was.

Een volledig gelukkig leven voelde niet haalbaar

Eind 2015 was mijn leven oké. Ik sleepte me uit bed naar een baan waar ik absoluut geen voldoening uithaalde. Ik had altijd net te weinig geld voor de uitjes met mijn vriendinnen en de leuke kleren die wilde kopen. Ik voelde me vaak verdrietig en gefrustreerd omdat ik dacht dat een gelukkig leven voor mij niet was weggelegd.
Tot ik op een avond ongeïnteresseerd op Facebook anderen hun foto’s en updates bekeek en het voelde borrelen. Ik was 28 en dacht: “This should be the time of your life!” Ik wilde geluk, onafhankelijkheid, werkelijk genieten van mijn leven en besloot dat het tijd was om het gewoon te gaan doen!

De druk ging omhoog

Ik probeerde alles tegelijk te doen en had het idee als ik alles perfect zou doen ik vanzelf gelukkig zou worden. Ik legde een enorme druk op mezelf en elke keer als het even niet liep zoals ik wilde boorde ik mezelf de grond in. ‘Misschien was dit gelukkige leven inderdaad niet voor mij weggelegd’.

“Tot ik inzag dat die negatieve gedachte mij tegenhield.”

Hoe ziet gelukkig zijn eruit?

Dat al de negatieve gedachtes en twijfels die ik door mijn hoofd had spoken, mij tegenhielden. Ik begon te beseffen dat ik perfect probeerde te zijn voor anderen en me helemaal niet bezig hield met wat ik wilde. Hoe zou mijn leven er eigenlijk uitzien als ik gelukkig zou zijn?
Dat werd mijn hoofdvraag. Elk antwoord werd een doel. Doelen waar ik blij en enthousiast van werd en die ik stap voor stap werkelijkheid maakte. Ik omringde mezelf met positieve slogans, begon positieve mensen op Facebook volgen en langzaam aan begon ik werkelijk te geloven: “I got this!”

Het leven is te kort om ongelukkig en angstig te zijn

Nu ben ik bijna klaar met het doorleven van een shitstorm. Nee het leven is niet alleen Rozenkleur&Manenschijn. Terwijl het geluk steeds groter werd kreeg ik de diagnose Lymfklierkanker. Een verhaal met een mooi einde want ik ben nu weer schoon. Mijn overtuiging dat het leven te kort is om ongelukkig en angstig te zijn is tijdens deze shitstorm zo enorm vergroot. Mijn leven stond niet stil. Nee, ik heb elke slechte dag beleefd en gehuild. Ik heb van elke mooie dag genoten en gelachen. Aan mijn doelen gewerkt en ik voel me gezegend en gelukkig.

Dat gun ik jou ook.

Dat je geniet van elke dag. Duidelijk hebt wat jou gelukkig maakt. Denk er nu over na. Schrijf het voor jezelf uit. Stel je voor hoe het is! Welke baan je dan hebt. Hoe je relatie dan is. Hoeveel geld je dan hebt. Dat je het gaat doen! Dat je er het gelukkige leven wat jij wilt creëert. Daar kan ik je mee helpen omdat ik het heb gedaan. Daar wil ik bij helpen omdat ik geloof dat jij het kan.

Eén van de dingen die mij enorm heeft geholpen is mediteren.

 

♥ Het helpt om meer rust te ervaren doordat je minder piekert.

♥ Het is tijd dat je echt aandacht aan jezelf geeft en ziet wat je nodig hebt.

♥ Er ontstaat ruimte en inzicht hoe je meer gaat genieten.

Mijn weg naar mediteren was een lastige en ik weet dat er voor vele een hobbel zit om dit te gaan doen. Of ze hebben het geprobeerd en het werkte niet. Ik weet hoeveel het oplevert. Dat het eigenlijk makkelijker is dan het lijkt. Ik ga daarom, als het van jou mag, mijn manier van mediteren met jou delen.

Van 25 september t/m 1 oktober tijdens de gratis: Meditatie Discovery Week.
Ik nodig je van harte uit om mee te doen en kennis te maken met mediteren onder mijn begeleiding.

Share on Facebook

redirect=/aanmelden-geslaagd