“Als ik zie hoe positief jij bent met alles wat er aan de hand is. Ik heb daar zoveel bewondering voor. Als ik maar een klein deeltje had van die positiviteit dan zou het al zoveel makkelijker zijn. Maar hoe word je zo positief?”

Niemand legt het uit

Glimlachend kijk naar haar terwijl ik haar een simpele tool uitleg om positiever te worden. De simpelheid verbaasd haar. Opnieuw besef ik hoe raar het is dat er ons van alles geleerd wordt in het leven. Maar dat niemand ons blijkbaar heeft kunnen uitleggen hoe we positief kunnen zijn. Hoe we gelukkig kunnen worden.
Mijn reis startte op een tweedaags congres. Opeens stak ik mijn hand op toen er gevraagd werd wie wat wilde delen. Opeens stond ik tussen pak weg 100 mensen op zoek naar mijn negatieve overtuiging. Ogen gericht op mij terwijl de tranen over mijn wangen liepen en ik zei: Ik ben niet goed genoeg.

Afwijzing bespeuren

Ik maakte me druk om wat anderen van mij vonden. Of ze me wel leuk genoeg vonden, mooi genoeg, slim genoeg. Genoeg, genoeg, genoeg. Als ik een nieuw persoon ontmoette kon ik in opperste paraatheid staan. Elk woord, elke gelaatsuitdrukking en elke houding werd door mij zorgvuldig bestudeerd. Als ik afwijzing bespeurde veranderde ik iets aan mijn tactiek om leuk gevonden te worden. Bij een nieuwe ontmoeting deed ik dit heel bewust. Maar eigenlijk deed ik dit altijd, de hele tijd. Tot ik achter mijn overtuiging kwam.

Positief of Negatief

We hebben allemaal overtuigingen over onszelf. Wanneer je overtuigingen positief zijn ben jij positief. Er is rust, vrijheid en plezier. Wanneer je overtuigingen negatief zijn ben jij negatief. Er is onzekerheid, angst en twijfel. Dat voel je natuurlijk niet de hele dag door. Emoties en gedachtes gaan up en down, de hele dag door. Maar wanneer je negatief bent is de onzekerheid, angst en twijfel veel meer aanwezig dan de rust, vrijheid en plezier.

De truc is om je negatieve overtuiging te vinden en hem om te zetten naar een positieve overtuiging. Daarna vertel je dit zo vaak mogelijk tegen jezelf. Totdat je weet dat het waar is. Totdat je voelt dat het waar is. Zo heel simpel is het.

De positieve overtuiging die je wilt

Ik ben precies goed zoals ik nu ben. Ik ben goed genoeg. Dat waren mijn positieve overtuigingen die ik wilde. De eerste keer keek ik mezelf sceptisch aan toen ik het in de spiegel zei. Ik omringde mezelf met de positieve overtuiging die ik wilde. Op mijn achtergrond op mijn telefoon, een briefje naast mijn bed, een plakker op de spiegel. Langzaam gebeurde het. Ik begon mezelf te geloven.
Ik begon positiever te worden maar ik was er nog niet. Op sommige momenten kwam mijn overtuiging keihard terug. Alsof al mijn werk voor niets was geweest. Opeens was ik weer een onzeker meisje die de goedkeuring van iedereen nodig had. De frustratie die ik voelde!

De basis

Onze overtuigingen komen ergens vandaan. De basis ligt in onze kindertijd. Daar hebben we een beeld gevormd over de wereld, welke waarde dingen hebben en onze overtuigingen. Een negatieve overtuiging is gevormd op een moment dat we iets miste, pijn of verdriet hadden. Daarna is deze overtuiging telkens bevestigd door nieuwe gebeurtenissen in ons leven. Gebeurtenissen van gemis, pijn of verdriet.

“Telkens als je pijn en verdriet voelt en doorleeft zal je je lichter voelen.”

Vastgeketende overtuigingen

We leren om pijn weg te stoppen. Verdriet moet gesust worden. Waardoor er talloze onverwerkte pijnen en verdriet in ons leven zijn. Ze zitten vast in onze buik, in onze nek en onze rug. Ze komen soms voorbij en dan leiden we onszelf snel af met Netflix of Facebook. Ze zijn de bevestiging van onze negatieve overtuiging. En zolang wij er geen aandacht aangeven houden ze de negatieve overtuiging vastgeketend. Pijn en verdriet is er om gevoeld te worden. Telkens als je pijn en verdriet voelt en doorleeft zal je je lichter voelen. Vrijer voelen. Meer jezelf voelen.

De mooiste reis

Dit is hoe ik positief ben geworden. Ik heb mijn overtuiging gevonden en omgedraaid naar een positieve overtuiging. Deze heb ik elke dag herhaald. Ik ben mijn pijn en verdriet aangegaan. Het klinkt heel zwaar, maar het was de mooiste reis ooit. De tranen hebben me rust, vrijheid en geluk gebracht en doen dat nog elke dag. Dit is waar de bewuste powervrouw uit is ontstaan. Want ik wil dit voor alle vrouwen. Dit wil ik voor jou. Mag ik je helpen?

Wil jij de meningen en verwachtingen van anderen leren loslaten?

Ik weet als geen ander hoe het is om je druk te maken om wat anderen van je vinden en verwachten.
Ik maakte me er zelf namelijk enorm druk om en dit zorgde ervoor dat ik nooit echt kon ontspannen. Nooit echt mezelf kon zijn.

In een prachtige reis naar mezelf leerde ik hoe het kwam dat ik me hier zo druk om maakte en hoe ik het los kon laten.

Nu is er vrijheid en rust.
Nu geniet ik zoveel meer.
Nu ben ik echt mezelf.

Onder begeleiding van mijn persoonlijke verhaal deel ik tips&tricks met jou zodat jij ook de meningen en verwachtingen van anderen gaat loslaten. Op zaterdag 26 augustus om 20.00 uur. Heerlijk vanuit huis, van achter je eigen computer. 

Na het volgen van deze online training:

♥ Zie je wat de mening en verwachtingen van anderen jou kunnen leren
♥ Weet je wat je kan doen als er conflicten ontstaan
♥ Heb je praktische tools om de meningen en verwachtingen van anderen los te laten
♥ Heb je meer vertrouwen in jezelf
♥ Voel je je geïnspireerd en positief

Share on Facebook

redirect=/aanmelden-geslaagd